Çilek Gübreleme
Çilek Gübreleme, EN İYİ ÇİLEK NASIL OLUR. Çilek gübrelemenin püf noktası nedir dersek eğer, ‘gübreleme’ konusundan önce, atılan gübrelerin toprakta çözünebilmesini , bitkiler tarafından yarayışlı hale gelip alınabilmesini sağlamak için toprağın çalışır vaziyette olması gerekliliğidir. Rekor Gelişim Çilek Gübresi, toprağınızın bütün sorunlarını çözerek çilek fidelerinizin en sağlıklı şekilde gelişmesini sağlar. Ayrıca bozuk ve kuruyan çilek bitkinizin ve meyve vermeyen, verimli olmayan çilek bitkilerinizinde çok hızlı bir şekilde düzelmesini sağlayarak verimli hale gelmesini sağlar. Çilek fidenizdeki kurtlanma, bir çok zararlı sinek böcek, örümcek vb sorunların oluşma ve gelme sebeplerini ortadan kaldırarak sağlıklı ve temiz bir çilek bahçesine sahip olabilirsiniz. Rekor Gelişim 2 yılda bir uygulanan çok özel bir toprak düzenleyicidir. Kargo ücretsiz olarak yurtiçi kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz. 1 Dekara 8 kg, serada üretim yapıyorsanız 1 dekara 16 kg Rekor Gelişim kullanmanız yeterlidir. Yılın her dönemimde uygulanması uygundur. Yazın , kışın ve bahar dönemlerinde her zaman kullanabilirsiniz. Rekor Gelişim Çilek Gübresi ve diğer çilek için tavsiye ettiğimiz Rekor Gübre ürünleri için önerdiğimiz gübreleme takvimi için tıklayınız.
AŞAĞIDAKİ ÜRETİCİ YORUMLARINI DA İZLEMENİZİ ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUZ. ÜRETİCİ YORUMLARINI İZLEDİKTEN SONRA BİZLERİ ARARSANIZ, ÇOK DAHA KOLAY VE ÇABUK ANLATABİLİRİZ. 0232 364 22 22 (pbx)
Rekor gelişim bir gübre değildir. Doğal kayaçların belli karışım oranlarından oluşan tamamıyla organik bir toprak düzenleyicidir. Rekor Gelişimi sadece bir kez kullanarak toprağınızı 2 yıl boyunca yumuşak, organik maddece zengin, pH ı dengede , kireçlenme sorunu ile karşılaşmayacağınız bir toprak haline getirirsiniz. Rekor Gelişim ile çilek bitkilerinizin son derece iyi bir gelişim göstermesini, çiçek ve meyve tutumunun üst seviyede olmasını, meyvenizin kaliteli olmasını sağlarsınız.
Çilek gübrelemesi öncesinde toprak analizinin yapılması son derece önemlidir. Bilinçsizce verilen gübreler toprağı yorar, yıpratır ; bunun yanı sıra da üreticiler için boşuna yapılmış bir masraf olur. Çilek gübrelemesi yapmadan önce yaptırmanız gereken toprak analizi ile birlikte toprakta hangi bitki besin elementinin eksik olduğu anlaşılmalı ve sonuca uygun bir çilek gübrelemesi programı yapılmalıdır. Tabi şunu da belirtmeden geçmeyelim. Çileğin gübrelenmesinde üretici için ; eksik besin elementlerini toprağa vermekle iş son bulmuyor.
Çünkü bu elementlerin çilek bitkileri tarafından alınıp alınmadığını bilmiyoruz. Bazı elementler toprakta değişik formlara dönüştükten sonra bitkiler tarafından alınırlar. Eğer toprak yapısı sağlıklı değilse, toprak çalışmıyorsa gübre toprakta çözünemeyebilir , bitkiler de gübredeki bitki besin elementlerini bünyelerine alamayabilirler. İşte bu durumu anlamak için yaprak analizinin yapılması da önem taşır. Toprakta var olan elementler yaprakta yoksa bu durum bize toprakta ya da iletim demetlerinde bir sıkıntı olduğunu söyler. Burada bitki beslenememiş olur, dolayısıyla yetiştirilen üründe kalite ve verim kaybı olur. Üretim faaliyeti sonucunda hem nitelik hem nicelik yönünden iyi bir ürün alamayan üretici iyi bir kazanç elde edemez bunun yanı sıra gübreleme adına yaptığı masraflar amacına ulaşmadığı de için boşuna masraf yapmış olur.
Çilek bitkisinin en fazla ihtiyaç duyduğu bitki besin elementi azottur. Azot uygulaması ilkbaharda ve yazın yaprak ve stolon gelişimini arttırır. Yani , toprak yüzeyinde uzanan ve boğumlarından köklenerek yeni bitkiler vermesi sağlayan sürünücü gövdenin gelişimi; azot elementi sayesinde artar. Eğer çilek bitkisi, bünyesine yeterince azot alamıyorsa bitkide yaprak solgunluğu ve kırmızılaşma görülür. Bitki ve meyveler küçük kalır. Çileğin rengi matlaşır. Gereğinden fazla yapılan azot uygulaması da verimde geriliğe sebep olur. Aslında bu sadece azot için geçerli olan bir durum değil. Toprağa gereğinden fazla verilen her türlü element verim düşüklüğüne sebep olur. Ayrıca azotlu gübreler toprak pH` sı da dikkate alınarak en az üç seferde verilmelidir.
Fosfor elementi, çilek bitkisinde çiçeklenme, meyve miktarı ve kalite üzerinde olumlu etki yaratır. Çilek meyvelerinin renklerinin canlı olmasını sağlar. Kök gelişimini arttırır. Eğer ihtiyacı olan fosforu alamazsa kök gelişimi yavaşlar, bitki iyi beslenemeyeceği içinde çilek bitkisinin yaprakları açık renkli ve küçük olur. Yapraklar zamanından önce dökülür. Bunun sonucunda da meyveler iyi beslenemeyeceği için ufak kalır . Sonuç olarak da üründe verim ve kalite kaybı olur. Ayrıca çilek meyveleri çabuk bozulur, raf ömrü kısa olur.
Çilek bitkisinin sağlıklı gelişimi için en gerekli olan bitki besin elementi potasyumdur. Çileğin şeker, protein, vitamin, organik asit, aroma maddeleri gibi kalite özellikleri üzerinde doğrudan etkisi vardır. Meyvenin, iri ve canlı görünümlü olmasını sağlar.
Fosforlu ve potasyumlu gübrelerin bitkinin dinlenme devresinde yani Aralık, Ocak , Şubat aylarında tek seferde verilmesi uygundur. Çilek bitkisi tuza karşı hassas bir bitkidir. Potasyumlu gübreler klorsuz tipten seçilmelidir. Fosforlu ve potasyumlu gübreler mutlaka etkili kök bölgesine verilmelidir.
Kireci fazla olan topraklarda bitkinin topraktan demir alması zorlaşır. Ve bunun sonucunda bitkide kloroz hastalığı görülür. Eğer çinko noksanlığı var ise verim yüksek oranda düşer. Bor noksanlığında da yeterli meyve tutumu ve gelişimi sağlanmaz. Ayrıca kalsiyum ve bor noksanlıklarında meyve küçük ve biçimsiz olur, verim ve kalite olumsuz yönde etkilenir. Özellikler camarosa çeşidi Ca eksiliğine karşı hassas olan bir çilek çeşididir.
Çilek Bitkisi Hakkında sitemizde yada başka yerde bulamadıklarınızı, merak ettiklerinizi bizleri arayarak yada aşağıdaki iletişim formundan mesaj atarak istediğiniz zaman danışabilirsiniz. Sizlere en kısa zamanda dönmeye çalışırız. Çilek bitkisi için çok önemli ürünlerden olan Rekor Gelişimden, 1 adet dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise Yurtiçi kargonun gittiği her yere sipariş alıyoruz.
Anahtar Kelimeler :
Çilek Fidesi Gübreleme, çilek gübre çeşitleri, çilek gübre isteği, çilek ağacı gübreleme, çilek gübre zamanı, çilek fidesi gübreleme programı, Çilek Gübreleme, çilek fidanı gübrelemesi, çilek gübreleme programı, çilek ağacında gübreleme, çilek gübreleme takvimi, çilek bitkisinde gübreleme, çilek gübreleme takvimi, çilek gübreleme zamanı, çilek gübreleme zamanı, çilek gübrelemesi, çilek gübrelenmesi, çilek için gübre, çilek bahçelerinde gübreleme, çilek kış gübrelemesi, çilek bahçelerinde gübreleme, çilek taban gübresi, çilek bahçesinde gübreleme, çilek ve vişnede gübreleme, çilek bakımı ve gübreleme, çilek yaprak gübresi, çilek bakımı ve gübreleme, çilek yaprak gübresi ne zaman atılır, çilek da gübreleme, çilek yetiştiriciliği gübreleme, çilek fidanı gübreleme, çilek yetiştiriciliğinde gübreleme, çilek gübre